team events

Vaak maken teamevents deel uit van een programma, maar ze kunnen ook los daarvan plaatsvinden. Development Room ontwikkelt teamevents altijd in coproductie met diverse partners. Denk aan een boxclinic, electrocross challenge of de workshop Samenwerken.

workshop ‘samenwerken is slopen(d)’

In samenwerking met Pieter Kromhout hebben we een unieke teamworkshop ontwikkeld die in één dag glashelder maakt hoe een team communiceert en samenwerkt en hoe zij talenten wel of niet benut. Tijdens de workshop gaan de deelnemers een oldtimer met beleid slopen. Dit kan in diverse varianten, afhankelijk van de vraagstelling. Zo hebben we een variant met een competitief element waarin twee teams het tegen elkaar opnemen, een variant waarin de klant centraal staat en een variant waarin we Insights profielen inzetten.

Wat maakt deze workshop uniek?

Humor, uit je comfortzone stappen en tegelijkertijd ongelooflijk veel leren over jezelf en je team. Dat is wat deze dag brengt. In een setting die volledig afwijkt van de dagelijkse werksfeer dagen we de deelnemers uit om:

  • werk- en gedragsstijlen te (her)kennen;
  • helder te communiceren;
  • gebruik te maken van elkaars expertise en onvermoede talenten;
  • elkaar aan te spreken op verantwoordelijkheden;
  • feedback te geven èn te ontvangen op en over situaties die daarom vragen;
  • helder en krachtig positie innemen als het om besluitvoering gaat;
  • waar nodig grenzen te stellen;
  • adequaat te reageren bij stress.

We willen de deelnemers met plezier en in een goede sfeer laten ervaren hoe prettig het is om vanuit de bekende setting als team tot een gezamenlijk resultaat te komen, waarin individuele kwaliteiten en verantwoordelijkheidsbesef leiden tot een eindresultaat dat kenmerkend is voor een nieuwe aanpak.

boxclinic

Een boxclinic is een verfrissende aanpak om te werken aan teamontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Het haalt deelnemers uit hun vertrouwde wereldje en laat ze ‘sparren’ naar de grens van hun kunnen. Een Boxclinic biedt daarmee een dynamische, spannende aanvulling aan trainingstrajecten waarin gedragsverandering centraal staat.

Kracht en mogelijkheden

Met de bokshandschoenen aan laat je direct zien wie je bent en waar jouw kracht en mogelijkheden liggen. Jouw manier van boksen maar duidelijk volgens welke patronen je voelt, denkt en handelt in samenwerking met anderen.

Wat leren de deelnemers?

De deelnemers leren welke Drivers (beschermingsmechanismen) ten grondslag liggen van hun gedrag. Zij bepalen wat deze Drivers opleveren, wat zij kosten en wat constructieve alternatieven zijn. Ook leren ze vanuit contact met zichzelf win/win situaties te creëren met verschillende trainingspartners. Dit kan met het 3-stappen-model ‘Sparringpartners’. Tot slot ontwikkelen de deelnemers een gemeenschappelijke ‘taal’ voor samenwerking en leiderschap.

duurzaam samenwerken

Geruisloze motoren stellen je uithoudingsvermogen op de proef!
Samen voer je op een crossmotor een teambuildingsactiviteit uit. Hierbij staat strategiebepaling, samenwerken, coördineren, luisteren en inspelen op elkaars kwaliteiten centraal. Verhoudingen op de werkvloer worden door elkaar geschud en in een nieuw jasje gestoken.
Deze unieke activiteit organiseren wij in samenwerking met Electrocross.

"Het was een leuke maar ook leerzame manier van samenwerken met een regelmatige doorkijk naar processen die ten grondslag liggen aan samenwerken, en welke valkuilen daarbij kunnen ontstaan." "Met je directe collega's letterlijk de handen uit de mouwen steken aan één gezamenlijk project. Ontzettend leuk!" "Fantastisch om met de handen bezig te zijn. We zijn goed in vergaderen - soms te goed - en juist door dat los te laten leer je elkaar kennen zonder enige kennis van het vakgebied. Bij deze workshop ligt de nadruk vooral op het werken als één team. Dat is niet altijd even gemakkelijk maar daarom juist zeer verfrissend." "Door de unieke, ludieke opdracht zagen we de verschillende stijlen van leidinggeven en karakters van de collega's." "De boxclinic is een mooie ervaring. Meestal stap ik eruit als het spannend wordt, nu ging ik erin." "Hoe meer je kunt oppakken hoe het voelt in het moment, hoe beter je kunt sturen." "Een belangrijke les voor mij was dat ik niet moet stoppen met ademen, maar het avontuur vol moet aangaan. En dat lukte."