open inschrijving intervisie

Op verzoek van onze coachees en op basis van de enthousiaste ervaringen van deelnemers aan onze talrijke intervisiebijeenkomsten, bieden we jullie heel graag het volgende aan:

Wat is intervisie?

Intervisie is een laagdrempelige, uiterst effectieve manier om met collega’s of vakgenoten te leren van dilemma’s, vragen en problemen uit de dagelijkse werkpraktijk.

Development Room begeleidt professionals en leiders uit kennisintensieve sectoren. We merken dat er grote behoefte is om vraagstukken in te kunnen brengen en er samen met anderen van te leren. Op verzoek en op basis van de enthousiaste ervaringen van de deelnemers bieden we je deze mogelijkheid: een open inschrijving voor onze intervisiebijeenkomsten.

Wat bereik en leer je door intervisie?

  1. Deze methode levert een bijdrage aan het vergroten van het probleemoplossend vermogen. De casusinbrenger combineert de verschillende invalshoeken, deskundigheden en ervaringen van collega’s en vakgenoten om tot nieuwe aanpakken, oplossingen en inzichten te komen.
  2. Intervisie levert ook een bijdrage aan de ontwikkeling van de reflectieve vaardigheden van groepsleden: inzichten en denkproccessen die ten grondslag liggen aan concrete gebeurtenissen in de dagelijkse werksituatie worden gezamenlijk onderzocht, geëvalueerd en expliciet gemaakt.
  3. Deelnemers aan intervisie krijgen meer grip op hun eigen leerprocessen en denkprocessen, hetgeen vervolgens de effectiviteit van hun handelenten goede komt. Bovendien worden alle communicatieve vaardigheden onbewust geoefend en daarmee verbeterd, van het stellen van goede open vragen tot het écht luisteren naar de ander.

Wat zeggen deelnemers over onze intervisie?

“Ongelooflijk hoe snel je met een relatief kleine groep tot heel nieuwe inzichten kunt komen voor bestaande problemen, daarmee is het voor mij heel effectief!”

“De verschillende perspectieven om naar mijn vraagstuk te kijken heeft me verrast, ik kan hier echt mee aan de slag.”

“Ik had nooit gedacht dat ik me zo kwetsbaar op durfde te stellen met mijn casus, maar de veiligheid van de setting en het belangeloos en oordeelloos bespreken van mijn casus is heel verrijkend.”

Hoe werkt het?

We zullen op basis van de aanmeldingen groepen samenstellen van maximaal zes deelnemers, waarmee we gedurende het jaar vier keer een dagdeel bij elkaar komen. Data worden in onderling overleg met de groep gepland. Tijdens de sessies staat casuïstiek van de deelnemers centraal, waarbij we de methodiek van intervisie zullen gebruiken om van en met elkaar te leren.

Voor wie is het ?

Iedereen werkzaam in een kennisintensieve organisatie die behoefte heeft om te sparren over dilemma’s, vraagstukken op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en graag wil reflecteren op de eigen rol met gelijkgestemden.

Praktisch

4 maal per jaar een dagdeel van 2,5 uur in de ochtend [9.30-12.00] of in de middag [13.00-15.30] ten kantore van Development Room aan de Oranjesingel 28 in Nijmegen. De kosten voor 4 bijeenkomsten bedragen 500 euro exclusief 21% btw.

Begeleiding

De intervisiesessies zullen begeleid worden door een van de executive coaches van Development Room.

Aanmelden

Aanmelden kan via een directe mail of via onderstaand inschrijfformulier.

Inschrijfformulier Intervisie    Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden van Development Room