Intervisie

Intervisie is wat ons betreft een prachtige manier om te reflecteren op de praktijk. Een manier waar over het algemeen iedereen beter van wordt; niet alleen de inbrenger, maar ook zijn of haar intervisiegenoten.

Intervisie kan over veel verschillende onderwerpen gaan: hoe bepaalde vraagstukken of dilemma’s aan te pakken, over werkrelaties en over persoonlijke drijfveren. Bijeenkomsten worden over het algemeen effectiever als het niet alleen gaat over het werk, maar over degene die het werk uitvoert. Valkuilen waar je in organisaties in terecht komt zijn per persoon verschillend en hebben vaak te maken met patronen die je in je leven ontwikkeld hebt. Goede intervisie vraagt dus om diepgang. Diepgang ontbreekt soms door gebrekkige begeleiding. Om te voorkomen dat een bijeenkomst aan de oppervlakte blijft of een ‘theekransje’ wordt, is goede begeleiding van belang, net als structuur en de keuze voor een passende methode.

Intervisie is een krachtige methode waarin een groep van en met elkaar leert. De kracht van onze intervisie ligt met name in de groepssamenstelling. We zetten bewust leiders of professionals van verschillende organisaties bij elkaar om het leerrendement te vergroten en tunnelvisie te voorkomen.

Specifiek voor de advocatuur hebben we aparte groepen en zijn wij gecertificeerd om deze intervisiegroepen te begeleiden. 

Als intervisiebegeleider ervaren wij steeds weer hoe mooi het is om deze groepen te mogen begeleiden. De wijsheid van de groep blijkt altijd immens groot. 

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak op ons kantoor.

Scroll naar boven