Elsbeth van Riessen

Elsbeth is sinds 2000 werkzaam als (executive) coach en teamcoach, conflictbegeleider, facilitator en leiderschapstrainer. CliĆ«nten beschrijven haar als een creatieve en onafhankelijke denker, inspirerend, betrokken, authentiek en enthousiast. Zij laat mensen niet ‘ontglippen’.

Na een loopbaan bij de politie Midden en West-Brabant en Deloitte is ze aan de slag gegaan als executive coach en teamcoach in ontwikkel- en transitievragen bij nationale en internationale klanten. Daarnaast heeft zij als senior trainer veel ervaring opgebouwd in leiderschapsprogramma’s.

De aanpak van Elsbeth is te typeren als mensgericht met zachte stevigheid. Ze helpt individuele leiders en teams complexe zaken weer ‘eenvoudig en behapbaar te maken’. Haar specialisme is begeleiden en trainen in ‘moedige gesprekken’ voeren, in de zin van bespreken wat er echt toe doet en ‘waar de schoen wringt’. Op deze manier daagt zij mensen uit om ‘lastige zaken’ op een constructieve manier op tafel te leggen. En de context wordt hierin altijd meegenomen.

Het onderwerp ‘hoe lastige zaken’ op een constructieve manier op tafel leggen, fascineert haar enorm. En wat haar bijdrage als (team)coach daarin kan zijn voor het team en individu, fascineert haar nog meer. Daarom is zij in 2019 haar promotieonderzoek gestart.

Contact: e.vanriessen@developmentroom.nl