Judith Caanen

“Veranderingen zijn een onlosmakelijk deel van ons leven. De intensiteit en impact kunnen verschillen, maar het vraagt altijd een inspanning en eigenaarschap van jezelf. Die eerste stap te durven zetten, vol te houden, onderweg veel te leren en ook te genieten van successen.”

Judith Caanen is eigenaar en oprichter van Development Room. Sinds 2000 is zij actief als organisatieadviseur, executive coach en teamcoach. Haar missie met Development Room is organisaties te laten excelleren, door leiders, professionals en teams te begeleiden naar de ‘next level’. De focus ligt daarbij op (internationale) organisaties met een hoog kennisniveau.

“Met Development Room wil ik een eigen invulling geven aan mijn vak, los van de formats waar ik eerder mee heb gewerkt. Ik hang niet één school aan maar ben flexibel en kijk wat ik kan toepassen bij een klant. De vraag van de klant is altijd leidend, niet ons aanbod.”

De kern van haar werk bestaat uit het ontwikkelen van organisaties door zich te richten op persoonlijke ontwikkeling van leidinggevenden en professionals. In teamontwikkeling-trajecten maakt ze ongewenste (en veelal onbewuste) dynamieken zichtbaar om vervolgens passende interventies in te zetten, die ervoor zorgen dat de energie weer gericht kan zijn op de kerntaak van de professional en het team.

“Coaching is een fantastisch vak. Problemen bij organisaties en mensen zijn leuk omdat je er altijd uit kunt komen. Je kunt stappen zetten met mensen en teams, terwijl die het niet meer verwachten. Soms zijn dat life changing gebeurtenissen en zijn mensen naderhand veel gelukkiger.”

Competenties

Judith combineert een sterk ontwikkeld analytisch vermogen met een grote sensitiviteit voor persoonlijke ontwikkelingsprocessen . Ze heeft een uitstekend gevoel voor timing van haar interventies en weet andere invalshoeken te kiezen als het proces vastloopt.

“Ik geniet ervan om leiders, professionals en teams te begeleiden. Dat doe ik altijd vanuit mildheid.”

Mensen omschrijven haar coachingsstijl als helder, voortvarend, eerlijk, scherp, effectief en gedreven. Ze combineert een sterk vakmanschap en deskundigheid met een warme uitstraling en betrokkenheid. Daarnaast werkt ze altijd vanuit de context van de organisatie.

Recommendations

Bart Mom, experienced professional in change management, Radboud Universiteit:
Judith is co-designer en lead facilitator van het leiderschapsprogramma voor hoogleraren, directeuren en afdelingshoofden. De impact die ze maakt op hen is van grote waarde; zij waarderen haar expertise, nieuwsgierigheid, humor en openhartigheid. Ze brengt zowel diepgang als luchtigheid en dat maakt dat mensen snel hun professionele harnas uittrekken en zich openstellen. Zo creëert Judith vrijwel direct een veilige sfeer voor groei en ontwikkeling.
Haar creatieve, scherpe geest en groot hart maken dat ik met veel plezier met Judith werk. She is great and fun to work with!

Een overzicht van haar werkervaring is te vinden op https://www.linkedin.com/in/judith-caanen-7946b67/

Contact: j.caanen@developmentroom.nl