executive teamcoaching

  • Ons team is net bij elkaar gekomen en we willen een goede start maken.
  • In ons managementteam zijn veel nieuwe leden gekomen die hun plek moeten vinden.
  • We staan met ons team voor nieuwe uitdagingen en willen snel aan de slag.
  • In onze teamsamenwerking is de klad gekomen, we hebben behoefte aan nieuwe
    energie.
  • We willen met ons team periodiek investeren in onze ontwikkeling, als een soort APK.
  • Binnen ons team hebben we last van conflicten, gedoe en onveiligheid.

Development Room begeleidt directieteams, managementteams en teams van professionals. Zij willen bijvoorbeeld hun effectiviteit verbeteren of zichzelf kritisch onder de loep nemen. Ook kan het gaan om teams die vastlopen of dreigen vast te lopen, teams in conflict en teams die nieuw elan kunnen gebruiken. Bij teamcoaching gaan we altijd eerst in gesprek met de betrokkenen om de echte vraag te achterhalen. Vervolgens kijken we wat onze coachende rol kan zijn. Teamcoaching is maatwerk. Het kan zijn dat we in gesprek gaan, maar we kunnen ook andere interventies inzetten. Denk aan oefeningen om te ervaren hoe de samenwerking is of zou moeten zijn, of een situatie met druk creƫren om te zien hoe het team daarop reageert. Ook kunnen we een teamevent organiseren om de samenwerking te verbeteren.

de executive teamcoach

Een teamcoach is een begeleider van groepen, veel begeleiders van groepen zijn echter geen teamcoach. Zo zijn de intervisiebegeleider, de trainer, de relatietherapeut, de organisatieveranderaar, de workshopbegeleider, de leiderschapscoach en de dagvoorzitter allemaal begeleiders van kleinere of grotere roepen, maar geen executive teamcoach. Een executive teamcoach draagt bij aan de ontwikkeling van een executive team door dit team uit te nodigen tot reflectie en uitwisseling in een veilige setting, waarbij het doel van het team, de samenwerking en de kwaliteit van de onderling relaties centraal staan. Executive teamcoaching kan gericht zijn op een vooraf bepaald ontwikkeldoel, of worden ingezet als ‘ventiel’ voor teams onder druk, doordat het gelegenheid biedt om thema’s of spanningen te bespreken die ontstaan in de dagelijkse praktijk.
[uit Executive teamcoaching in de praktijk, Yvonne Burger & Mieke Reindinga]

"Na een coachingstraject doen teams weer waar hun kracht ligt. De focus ligt op hun eigen rol en ze kunnen er voldoening uit halen."